Je hebt 7 dagen per week van 6 uur tot 24 uur toegang om te komen sporten All- inclusive voor € 18,95 per maand! Sport gratis tot Maart en ontvang alleen nu, een SMARTWATCH, BIDON & HANDDOEK KADO en betaal geen inschrijfgeld!


Wat is virtual spinning?

Het wordt door steeds meer sportscholen aangeboden naast de reguliere spinninglessen en is onder andere omschreven als een 'sensationele ervaring'

het gaat om virtual spinning, een sport waarbij de deelnemer een virtuele coach toegewezen krijgt die hem of haar meeneemt naar de schoonheid van verschillende plekken op aarde. Hierbij kan worden gedacht aan de schemerige straten van Barcelona of de weelderige Franse Alpen; alle locaties die tot de verbeelding spreken. Dit alles wordt vertoond op grote schermen die de illusie wekken dat de sporter zich daadwerkelijk in de getoonde omgeving bevindt.

Niets is meer onmogelijk.

Daarnaast klinkt er luide, opzwepende muziek in de omgeving die het tempo opvoert voor de sporters. Het is niet meer moeilijk om op deze manier in te komen; de muziek en de beelden doen dit voor de sporter. Men bevindt zich op een hometrainer, een gestationeerd fitnessaparaat, en kan zelf het niveau aanpassen waarop men wil trainen. Dit kan vooral worden gedaan door de weerstand van de hometrainer aan te passen – een hogere weerstand betekent een zwaardere training. Ook kunnen de verschillende zitposities worden aangepast naar verschillende standen.

Onbeperkt Fitness 2-jarig

€ 17,95

 • Sport gratis tot April en ontvang alleen nu, een SMARTWATCH, BIDON & HANDDOEK KADO en betaal geen inschrijfgeld!
 • 7 dagen p/w van 6:00 uur tot 24:00 uur
 • Geen inschrijfgeld betalen
 • Maandelijkse betaling contributie
Direct online Inschrijven!

Onbeperkt Fitness 1-jarig

€ 18,95

 • Sport gratis tot Maart en ontvang alleen nu, een SMARTWATCH, BIDON & HANDDOEK KADO en betaal geen inschrijfgeld!
 • 7 dagen p/w van 6:00 uur tot 24:00 uur
 • Geen inschrijfgeld betalen
 • Maandelijkse betaling contributie
Direct online Inschrijven!

Onbeperkt Flexibel

€ 24,95

 • Betaal geen inschrijfgeld!
 • 7 dagen p/w van 6:00 uur tot 24:00 uur
 • Geen inschrijfgeld betalen
 • Maandelijks opzegbaar!
Direct online Inschrijven!

Laatste Reviews

Wat spreekt er nou meer dan ervaringen van onze leden!

Auteur: Danny
Review geplaatst op: 04 september 2019
Beoordeeld met:

Zeer nette sportschool met voldoende apparaten,Personeel is ook altijd zeer vriendelijk en behulpzaam. Top!

Auteur: Gijs
Review geplaatst op: 02 juli 2019
Beoordeeld met:

Zeer nette sportschool met vriendelijke personeel, zelf vind ik de circuit training een groot pluspunt.

Auteur: Robbert
Review geplaatst op: 29 juni 2019
Beoordeeld met:

Ik sport hier al een paar jaar en vind het een hele fijne sportschool. Alles wordt altijd netjes bijgehouden en er worden ook telkens nieuwe toestellen toegevoegd. Deze week weer alle zadels van de fietsen vernieuwd. Fijne zadels ! Top…

De werking van virtual spinning

Een les in virtual spinning neemt zo'n 45 minuten tot een uur in beslag en zorgt voor een verbranding van ongeveer 600 calorieën. Dit betekent dus dat de sport zeer geschikt is voor mensen die graag een noemenswaardig aantal calorieën willen verbranden. Ook zorgt het spinning op zich voor een verhoogd uithoudingsvermogen en conditie en maakt het de spieren lekker elastisch. Denk hierbij voornamelijk aan de bil- been- en rugspieren, die het meest worden gebruikt tijdens de workout op de hometrainer. Het hart wordt sterker gemaakt en hierop volgt een betere doorbloeding. Door de afleiding die men ontvangt in de vorm van idyllische beelden vliegt de tijd vaak voorbij en kan men prachtige nieuwe plekken ontdekken terwijl de conditie wordt opgebouwd en de calorieën worden verbrand. De benen doen simpelweg al het werk zonder dat de sporter hier zelf veel focus op hoeft te leggen. De video's in combinatie met de muziek zorgt voor een meesleping die vrij uniek is in zijn soort; de deelnemer wordt meegevoerd naar nieuwe plaatsen waar hij of zij nog nooit is geweest terwijl er wordt gewerkt aan de gezondheid voor de toekomst.


Voor wie is virtual spinning?

Virtual spinning kan door iedereen worden gedaan maar is vooral geschikt voor volwassenen, die zich waarschijnlijk makkelijker interesseren voor de idyllische beelden op de schermen. Omdat vrijwel iedereen bekend is met fietsen kunnen maar weinig mensen worden uitgesloten voor deze sport. Tijdens de oefeningen wordt er gebruik gemaakt van een virtual coach, waardoor een instructeur overbodig is bij deze variant van spinning. Voor de mensen die het prettig vinden nog meer een eigen tempo te bepalen zonder hierop te worden gecontroleerd is virtual spinning dus ideaal. Het is een nieuwe beleving die het 'normale' spinning een stapje verder brengt; waar het eerst stopte bij de fantasie van de sporter zorgen de video's, de muziek en de virtuele instructeur voor een optimale ervaring op sportgebied, kenmerkend voor deze tijd.